Nada Tozija

Nada Tozija
Dimarts, 10 novembre 2020 a les 20:00h

A través de JITSI 

https://meet.jit.si/dimartsdisruptius/

TransfoLAB BCN, el futur de la fabricació i la sostenibilitat

Accés online a la xerrada: https://meet.jit.si/dimartsdisruptius 

Nada Tozija és partner/architecture i Co-fundadora del TransfoLAB BCN, un centre dedicat als professionals creatius de Barcelona centrat en el disseny, la innovació, la producció i l’experimentació amb els residus, l’economia circular i la sostenibilitat mediambiental. És arquitecta de vocació, té estudis de màster en Negocis i comerç Internacionals a la Universitat d’Orleans, França, i un màster en el Programa d’Estudis Independents del MACBA-UAB. La seva experiència internacional s’estén des de estades curtes a Tunes, Brasil i Gal·les, projectes de desenvolupament urbà als EUA, disseny de vil·les a Mallorca o projectes d’edificació i interiorisme a Macedònia.

Després de l’experiència en pràctiques contemporànies de disseny i producció, i amb la intenció de desenvolupar un enfoc més respectuós amb el medi ambient, es va interessar pel disseny sostenible i ecològic, l’economia circular i la tranformació/reutilització d’objectes i materials, a la vegada combinats amb la fabricació. ELs seus interessos es van traslladar a la creació de Transfodesign, un estudi de disseny i fabricació enfocat a l’economia circular, i posteriorment, a la fundació del transfoLAB BCN, el primer centre de recerca sobre els residus.

En paraules de Nada Tozija, estem vivint una època en què el canvi climàtic i el problema amb els residus és cada vegada més evident. Per altra banda, estem vivint un canvi de paradigma, que s’enfoca a rebre un servei cada vegada  més personalitzat, s’aposta per una fabricació o per una venda de productes locals i sostenibles. Des de TransfoLAB BCN es proposa investigar diferents propostes per tal d’unir la sostenibilitat amb la fabricació i el disseny.