El seu Blog

Xavier Vives Riba
Dimarts, 11 febrer 2020 a les 20:00h

Sala de socis de l’Ateneu

Dissenyant per l'anarquia

Xavier Vives, (Igualada, 1987) Co-foundador de Vocdoni.io un sistema de vot universalment verificable i resistent a la censura. De forma prèvia a Vocdoni ha estat 2 anys dedicat a diferents projectes que exploren models alternatius d’identitat i governança fent ús de tecnologies descentralitzades tals com Blockchain. En paral·lel i frustrat per trobar eines que permetin organitzar i interrelacionar coneixement de forma eficient i sense restriccions, ha portat a terme diverses exploracions en disseny de sistemes de gestió d’informació descentralitzats.

Abans de veure’s absorbit pel potencial d’aquestes tecnologies va desenvolupar la seva carrera professional en el disseny de producte digital per grans empreses de «social games», primer a Silicon Valley i després a Hong Kong.

La carrera professional sempre l’ha entesa com un mitjà per a poder sostenir un desenvolupament personal i un estil de vida centrats en entendre i satisfer les necessitats humanes més bàsiques a través de l’auto-experimentació.