«La pregunta ara és: de qui és la informació?»

Genís Roca

Crònica Genís Roca
Ens va visitar el Dimarts, 1 juny 2021

juny 15, 2021

«Què és la societat digital?»
Els grans canvis de la humanitat s’han produït en centenars d’anys

Genís Roca ha estat el convidat que reprèn l’activitat als Dimarts Disruptius del 2021. És un empresari especialitzat en cultura digital i processos de transformació social. Fundador i president de Roca Salvatella, també exerceix activitat docent universitària i manté seccions estables a diferents mitjans de comunicació.

Però a banda dels seus estudis empresarials, ell comença la seva presentació explicant el que va estudiar primer, Arqueologia. Aquesta perspectiva des del punt de vista de la disciplina de la història li ha permès elaborar un discurs d’una forma gairebé natural sobre el canvi en què ens trobem immersos.

La seva explicació ens introdueix parlant de com els grans canvis de la humanitat no s’han produït en lustres, sinó en centenars d’anys. Només amb aquesta premissa ens permet comprendre que la transformació social actual entorn al món digital tot just ha començat, i que nosaltres ja no veurem com serà la societat del futur. Som la generació del canvi, de la transició. Així és, la societat del futur, la que ve, és la que veuran els nostres néts. Però no patiu, tenim alguna cosa a fer o a dir: aquest futur es construirà en base al que nosaltres ara construïm conjuntament.

Així doncs, els valors sobre els que es basava la societat industrial estan quedant obsolets, i la nova societat que ara neix busca altres fonaments sobre la que construir-se. El treball, un element definidor i constructor de la identitat, està deixant de ser-ho. En canvi la informació, està esdevenint l’element clau sobre el qual moure i desenvolupar la societat. La pregunta ara és: de qui és la informació?

Seguim reflexionant sobre la societat en què vivim des dels Dimarts Disruptius, amb Disseny Igualada i l’Ateneu Igualadí. No et perdis els següents convidats de l’any. Tota la informació, com sempre, a dimartsdisruptius.cat.