Liliana Arroyo
Dimarts, 30 novembre 2021 a les 20:00h

Al Jardí de l’Ateneu

Disseny persuassiu o per què ens costa tant deixar de mirar el mòbil
Actualment investiga quin impacte social tenen les eines digitals en la manera de fer, de sentir i de relacionar-nos. Escriu en els diaris Ara i El Periódico, entre d’altres, i ha participat en programes de RAC1 i TV3. Recentment va publicar el seu primer llibre, titulat Tu no ets la teva selfie. 9 secrets digitals que tothom viu i ningú explica (Pagès Editors, 2020). Participa regularment en espais no acadèmics per a la transferència del coneixement.

Sinopsi:

Els dispositius són aliats imprescindibles de vida que ens serveixen per comunicar-nos, estudiar, llegir, informar-nos, distreure’ns o treballar. Són un tot en un. Alhora, podem sentir que ens roben més temps del que voldríem o que ens atrauen de forma irresistible. Tot això no és casualitat, ni et passa només a tu.

En aquesta sessió descobrirem alguns exemples de disseny persuassiu i com s’ho fan per oferir-nos apps i pantalles que aconsegueixin captar la nostra atenció apel·lant als trucs més antics com ara els patrons ocults (o Dark Patterns).