Neus Domingo

Neus Domingo
Dimarts, 16 juny 2020 a les 20:00h

Sala de socis de l’Ateneu

Benvinguts al Nanolític. L'era dels nanomaterials i la nanotecnologia

Neus Domingo Marimón, és Doctora en física de la UB, serà la propera convidada del Dimarts Disruptius i la darrera que tanca el curs abans de l’arribada de l’estiu. L’Ateneu Igualadí i Disseny Igualada estem contents de tenir a casa nostra la presència d’una ponent de km0, que desenvolupa recerca a nivell internacional en nanotecnologia i ciència de materials.

És investigadora de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (Bellaterra), professora de la UB i divulgadora a estones. Actualment dirigeix el laboratori de Microscòpies de Forces Atòmiques de l’ICN2 on fa recerca en ciència de superfícies i tot tipus de nanomaterials. Com diu ella mateixa, mirant-los però també buscant-los les pessigolles. Dóna conferències arreu del món i participa en diversos comitès i projectes de recerca, tant nacionals com internacionals.

Hi ha qui diu que els nanomaterials potser són la nova revolució industrial. Gràcies a l’evolució de la nanotecnologia, els nanomaterials i nanodispositius que s’estan desenvolupant actualment, podem aspirar a crear nous paradigmes en els quals es tregui el màxim de profit dels processos que es desenvolupen a escala atòmica i molecular. Això ens permet imaginar un mon més sostenible, amb noves fonts d’energia i xarxes de comunicació més extenses que connectin persones amb coses i amb una infinitat de dispositius dissenyats per augmentar la nostra qualitat de vida. Fa més de 60 anys, Richard Feynman ja va anticipar que “En el fons (de la matèria) hi ha espai de sobres”. Aprofitem-lo doncs!